Manuskript-vejledning

Aldrig har så mange skrevet. Forlagene oversvømmes af manuskripter. Derfor er det klogt at få sit manuskript set igennem af en anden person før indsendelsen. Denne person skal vide noget om sprog, genre og dramaturgi.

En tekst skal flyde gennem læseren som et stykke musik eller en film. Læseren må ikke opdage forfatteren. Det kan være svært selv at se, om man tramper gennem sin egen tekst. Her er der brug for et tredje øje, en redaktør.

Der er mange faktorer, som får læseren til at vende sider. Fortvivl ikke, hvis du ikke har et vanvittigt plot. Det helt stille drama kan være lige så dragende. Dine karakterer skal tryllebinde og dit sprog ikke mindst. At have tjek på plot er godt, men ikke nok til at læserne vælger næste bind i din serie.

Få en idé om prisen

Vores første samtale sker på baggrund af en tekstprøve Send mig dit anslag samt det kapitel, du er mest tilfreds med. Og hvis det hele driller, så gør det alligevel. Vi skal nok få noget godt ud af det.

Er dit manuskript blevet antaget, vil der være tilbageløb mellem dig og forlaget, hvor du arbejder med teksten alene. Her er det nyttigt med en sparringspartner. Hvis du ikke har et skrivefællesskab, kan du spille bold op ad mig.

Har dit manuskript fået et standardafslag, eller har forlaget givet en feedback, der er svær at forstå eller arbejde med, så lad os se på det sammen.